Col·labora amb Escola Valenciana

posted in: Valencià | 0

Escola Valenciana, és una entitat cívica que té com a principal objectiu la normalització lingüística en tots els àmbits d’ús de la llengua, amb especial incidència en el sitema educatiu valencià.

Per a qui no conega esta entitat, dir-los que son els que tots els anys organitzen les Trobades d’Escoles en Valencià, assessoren a les famílies i els docents per demanar l’obertura de més línies en valencià a les escoles, denuncien les irregularitats que actualment existeixen a tots els nivells educatius respecte al bon funcionament dels programes d’ensenyament en valencià, o organitzen concursos literaris en valencià per a tots els nivells educatius amb els Premis Sambori, entre moltes altres activitats.

Des d’Escola Valenciana s’ha detallat que des de fa tres anys les subvencions públiques globals a les quals ha optat l’entitat s’han reduït en un 72,3%. En el cas de les subvencions estatals, la reducció ha estat del 100%. Si a açò afegim que unes de les principals fonts d’autofinançament, com son les rifes i venda de samarretes de Trobades, han tingut una baixada en les vendes d’un 50% en el primer cas i en el cas de les samarretes del 70%, tenim que Escola Valenciana ha vist perillar seriosament el seu funcionament, per la qual cosa ha llançat una campanya de micromecenatge, a través de la qual qualsevol pot col·laborar fent les seues aportacions a través de la plataforma Verkami i rebent unes recompenses a canvi.

Teníen com a objectiu incial aconsseguir recaptar durant 40 dies 60.000€ amb els que garantir la continuitat de les seues activitats durant el proper any. Afortunadament, pràcticament a falta de dues setmanes per a arribar al termini, ja ho havíen aconsseguit, però encara es pot seguir col·laborant amb l’entitat. Quants més diners arrepleguen, més temps podran estar funcionant i defenent la nostra llengua.

Des d’ APPLICA’T sempre ens hem preocupat pel valencià perquè és la nostra llengua materna i volem donar-li la importància que es mereix, per això animem a col·laborar amb Escola Valenciana. Col·laborant amb ells ens beneficiem tots. Encara es pot fins el diumenge 1 de desembre a les 24h per a fer-ho a través d’esta campanya de micromecenatge, i sino, teniu tot l’any per a treure’s el carnet d’Amics i Amigues d’Escola Valenciana.

Vinga!! Animeu-se!!