Per què han desaparegut les fotos d’alguns contactes del Whatsapp?

posted in: app | 0

Segur que alguns de vosaltres haureu observat que quan vegeu la llista de contactes del Whatsapp, a molts d’ells els ha desaparegut la imatge del perfil que teníen. Els que encara no s’heu donat compte, podeu vore la vostra agenda d’esta app i comprovar-ho.

Abans era cosa habitual observar que sols alguns pocs eren els que no tenien imatge i açò era perquè no se l’havien posada mai, o encara no ho havien fet (açò solia ser indicatiu que esta persona no feia massa temps que utilitzava whatsapp). Però ara la cosa ha canviat, i vegem que tenim a molta més gent que de normal sense imatge de perfil, inclús si encara no ho havieu observat i feu la prova ara mateix, voreu com van desapareixent algunes fotos conforme aneu mirant l’agenda.

Però tot açò a qué és degut?

Resulta que amb la finalitat de millorar un poc el tema de la privacitat, un dels punts més criticats sempre d’esta app, els propietaris de whatsapp han decidit que sols pugam vore les fotos de la gent que tingam en la nostra agenda i que al mateix temps ells ens tinguen a nosaltres en la seua, per tant ara quan la consultem i vejam a algú sense foto de perfil, sempre quedarà el dubte de si eixa persona encara no s’ha posat foto, o resulta que no ens té en la seua agenda.

Es dona la paradoxa en este cas que el que s’ha fet per a una cosa, genere l’efecte contrari, i es que fent-ho per a millorar la privacitat, ara vegent la nostra agenda i repassant les fotos que desapareixen sabem qui ens ha borrat  o qui no ens ha tingut mai a l’agenda.

Però per molt que es critique esta app per unes coses o altres, ens hem de rendir a l’evidència: és la gran dominadora del mercat amb més de 400 milions d’usuaris en tot el món i dies en els que s’envien més de 50 mil milions de missatges. Resulta difícil que algú puga fer-li ombra… al menys de moment.

I es que per molt que alguns prefereixquen no pagar o buscar alternatives gratuïtes, poder enviar missatges ilimitats per menys d’1 € a l’any amb pràcticament el 90% de la nostra agenda és un preu ridícul. Que hi hà apps millors? segur que sí, però la gran massa d’usuaris que té darrere whatsapp és el que la fa en estos moments insustituible.

Qué vos pareix esta mida?